Vikten av att tillföra vitaminer och mineraler till din kropp
 
Yoga är ett fantastiskt redskap för att uppnå sinnesfrid och bättre hälsa, men vi kan inte komma ifrån det faktum att näringen i den mat vi äter minskar mer och mer på grund av en utarmning av våra odlingsjordar. Så den mängd näring som te x fanns i en morot för 30 år finns inte i en morot vi äter idag.

Jag har tillfört kosttillskott i form av vitaminer och mineraler varje dag sedan 2014. Det började med att jag ammat min dotter i cirka ett år och kände mig väldigt trött och ur form. Jag hade dessutom några år tidigare varit sjuk i Hypertyreos (överaktiv sköldkörtel) och hade ett dåligt immunförsvar. Jag åkte på både förkylningar, öroninflammationer och magsjuka.
 

Jag blev rådd av min yogalärare som även är näringsterapeut att prova tillsätta mineraler och vitaminer till min dagliga kost. Till en början var jag svårövertalad för jag måste erkänna att jag var mycket skeptisk, jag tänkte att all näring jag behöver ska jag äta i form av mat, men som jag nämnde tidigare så ser ju verkligheten annorlunda ut idag än för ex. 30 år sedan. Så jag provade och vilken skillnad! Redan efter 2 veckor så kände jag mig piggare än jag gjort på år, håret började bli tjockare och naglarna blev starkare.

Varför jag gillar just den här formen av kosttillskott är att den är vattenlöslig och mycket lämpad för dom som har matsmältningsproblem. Inga tabletter i världen kan hjälpa dig om du inte kan smälta dom ordentligt. Inom ayerveda pratar man om matsmältningselden, agni och att alla sjukdomar börjar från en illa fungerande matsmältning och dess oförmåga att transportera näring till kroppen. Jag har med tiden också använt en detox kur två ggr om året.  idag är jag så tacksam över detta kosttillskott.

Är du nyfiken och vill veta mer, hör av dig på mortbergulrika@gmail.com